Refu Interim

Refu Interim bestempelt zich als een andersdenkend interim-bureau voor vluchtelingen. Met een slogan als ‘zottigheid als hefboom voor integratie’ wil het vluchtelingen en asielzoekers die in België verblijven, helpen aan vrijwilligerswerk in de socio-culturele sector. Dat komt hun zelfwaarde en integratie, solidariteit en de zoektocht naar betaald werk ten goede.

Het initiatief ontstond uit het productiehuis cirQ die sinds 2006 ‘absurde acts’ en producties opzet voor bedrijven, organisaties en festivals. In 2016 organiseerde het bedrijf de productie ‘Batahlan’ (cfr. Ahlan staat voor ‘welkom’ in het Arabisch) voor de Gentse Feesten, waarbij de crew werd uitgebreid met 85 vluchtelingen. De productieploeg, artiesten en organisatie waren enthousiast over hun talenten, die anders ongekend en onbenut zouden blijven. Het succes kwam ook andere organisaties ten orde en zo werd Refu Interim geboren.

Ze zoeken voor vluchtelingen creatief en actief naar vrijwilligers(werk) en opleidingen. Refu Interum organiseert een kennismakingsfestival en oriëntatiegesprekken met vluchtelingen en organisaties om een goede match te maken tussen beide. Met dit initiatief willen ze ten minste 100 vluchtelingen steunen, althans voor nu. De organisatie is immers voorlopig enkel in Gent actief, maar wil door de grote vraag verder uitbreiden.

Meer info: www.refuinterim.be en www.cirq.be