Tejo

Door de enorme wachtlijsten in de gezondheidszorg komt hulp voor jongeren met psychische problemen vaak te laat. Ingrid De Jonghe – juriste, pedagoge, psychologe en gedragstherapeute – weigerde machteloos toe te kijken hoe deze probleemsituaties kunnen escaleren en richtte in 2009 TEJO vzw op.

TEJO (Therapeuten voor jongeren) geeft laagdrempelige therapeutische gratis en anonieme begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar in de daarbij horende TEJO-huizen. In 2010 werd het eerste TEJO-huis in Antwerpen opgericht, maar door de grote nood aan therapeutische hulp groeide het initiatief al snel uit naar 11 huizen in verschillende steden (bv. Brugge, Gent, Ronse, Kortrijk en Lier). Zonder vrijwilligers, waaronder professionele therapeuten, en financiële donaties zou het initiatief zijn wortels niet gekend hebben. De combinatie van een innovatieve aanpak, professionaliteit en de vrijwilligerswerking is wat TEJO uniek maakt.

Jongeren kunnen onmiddellijk, gratis en zelfs zonder afspraak terecht in het TEJO huis. Het gesprek kan ook anoniem zijn, wat hen vaak overtuigd om binnen te stappen. De jongeren zijn immers op zoek naar een luisterend oor en advies over problemen die te maken hebben met ouders, voogd of de schoolgeving. Door de jongeren in een vroeg stadium te helpen, geaft TEJO hen een broodnodig duwtje in de rug op weg naar hun volwassenheid.  

Meer info en openingsuren: http://www.tejo.be