Ga verder naar de inhoud

Over Ons

Radicale Vernieuwers is een campagne van de Sociale InnovatieFabriek en Cera, in samenwerking met VLAIO en heel wat andere partners. Samen zoeken we naar nieuwe oplossingen voor de grote uitdagingen van onze maatschappij, en geven we de 10 Radicale Vernieuwers 2024 een podium.

Radicale Vernieuwers is een initiatief van

SIF horizontaal partnerlogo

Sociale InnovatieFabriek

De Sociale InnovatieFabriek versnelt veelbelovende sociale innovaties, zoals de Radicale Vernieuwers. Die tonen nieuwe oplossingen en nieuwe methodes om de maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Ze zijn vernieuwend, impactvol, en hebben de ambitie om hun impact te vergroten. Ze tonen in het klein wat morgen in het groot kan werken.

Logo cera rgb jpeg

Cera

Met 400.000 enthousiaste vennoten is Cera de strafste en warmste coöperatie van het land. Samen geraken we verder, beleven we meer en investeren we beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden, in projecten die opbrengen voor ons allemaal. Exact wat de Radicale Vernieuwers doen.

Deze partners ondersteunen de campagne

Combinatielogovlaio

VLAIO

Agentschap Innoveren & Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. VLAIO stimuleert en ondersteunt groei en innovatie en bevordert ondernemerschap.

Deze partners werkten mee aan het promopakket voor de 10 Radicale Vernieuwers 2022

ZIGO negatief

Zwijgen Is Geen Optie

Zwijgen Is Geen Optie gelooft dat we veel kunnen leren van de mensen die de problemen van onze tijd aanpakken: klimaat, ongelijkheid, welzijn, voeding, migratie, onderwijs ... De selectie van Radicale Vernieuwers is telkens weer een bron van schone mensen om uit te nodigen voor een ZIGO-gesprek.

Logo TRIBE

We Are Tribe

Deze creatieve activisten zetten hun creativiteit bewust in om het verschil te maken. Dat doen ze voor idea owners, business owners en change agents, en ook voor hun eigen Tribeprojecten. De tribe wil een positieve creatieve katalysator zijn in de wereld.

LOGO 2019 LIGGEND RGB UNIFORMBLAUW

Billie Bonkers

Een bedrijvig communicatiebureau voor betekenisvolle projecten. Lees: opdrachten die bijdragen aan een open maatschappij, die uitgaan van duurzame ideeën en gezonde principes, die een meerwaarde bieden op sociaal, cultureel, economisch of maatschappelijk vlak, die eerlijke en oprechte doelen hebben.

Deze organisaties zoeken mee naar Radicale Vernieuwers

Be Central logo vector

BeCentral

Deze digitale campus in Brussel Centraal wil iedereen een rol geven in de digitale revolutie. Op de campus werken vandaag liefst 63 non-profits, startups en tech-opleidingen. De wereld van morgen wordt gebouwd door de vernieuwers van vandaag. Laten we hen helpen om een verschil te maken!

DEPUNT logo vert

De Punt

Bedrijvencentrum De Punt is een groeiplatform voor ondernemers. Volgens Pieter Werrebrouck van De Punt hebben we meer dan ooit nood aan Radicale Vernieuwers. "Sommige van hen zullen de toekomst mee bepalen, met succesvolle sociale en ecologische concepten. Maar allemaal zullen ze overheden, bedrijven en burgers inspireren. Zo zorgen ze mee voor een transitie naar een nieuwe economie."

Impact House profile picture

Impact House

Impact House is de Brusselse hub voor changemakers die de status quo in vraag stellen en een duurzame positieve maatschappelijke impact nastreven. Exact dezelfde doelgroep als de Radicale Vernieuwers, die hun systeemveranderende vernieuwing willen opschalen om zo’n groot mogelijke impact te hebben.

Logo NO Liggend zwart

Netwerk Ondernemen

Binnen Netwerk Ondernemen helpen ondernemers elkaar belangeloos vooruit. Dit gebeurt voornamelijk via mentoring, waarbij een ervaren ondernemer een jong groeibedrijf gedurende twee jaar onder de arm neemt. Sinds kort maakt Netwerk Ondernemen ook ruimte voor impact-ondernemers die met hun bedrijf een positieve impact creëren op onze maatschappij.

SAAMO Logo Margin Black RGB 300ppi

SAAMO vzw

Maatschappelijk opbouwwerk is een vorm van sociaal werk die met innovatief projectwerk en geëngageerd buurtwerk mensen samenbrengt om te werken aan concrete en duurzame oplossingen rond wonen, werken, voeding, budget. Samen met mensen in een kwetsbare positie ontwikkelen de opbouwwerkers van SAAMO modellen, geven ze een aanzet voor verbeteringen in beleid en regelgeving en bouwen ze aan publieke bewustwording.

Startups be Scale ups be joint logo tag line 600px

Startups.be|Scale-ups.eu

Deze accelerator helpt veelbelovende tech startups en scale-ups om sneller te groeien. Via events zoals The Big Squeeze connecteert de organisatie de ondernemingen met hun internationaal netwerk van investeerders, corporate buyers en partners.

Vito logo pos rgb 300

VITO

VITO is een onafhankelijke Vlaamse onderzoeksinstelling rond cleantech en duurzame ontwikkeling. Hun missie? De transitie naar een duurzame wereld versnellen.

VC logo liggend NL

Vlaanderen Circulair

Vlaanderen Circulair is het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen. Het is een partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en kenniswereld die samen actie ondernemen.

Voka logo basislogo met baseline

Voka

Voka is het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen. Samen zorgen ze dat ondernemerschap groeit en bloeit, voor het welzijn van iedereen.

Vvsg logo met baseline RGB 72dpi

VVSG

De VVSG gelooft in de kracht van lokale innovatie. Lokale besturen zoeken naar creatieve oplossingen voor complexe uitdagingen en zijn daarom een drijfveer voor innovatie. De wedstrijd Radicale Vernieuwers helpt innovatieve praktijken in kaart te brengen, en geeft vernieuwers een duwtje in de rug. Met kennisdeling als een van de fundamentele missies van VVSG, zet VVSG de schouders onder de wedstrijd Radicale Vernieuwers.