Ga verder naar de inhoud

Inspiratie

Welke projecten vielen de voorbije edities van Radicale Vernieuwers in de prijzen? Wat doen ze, welke impact hebben ze, en hoe pakken ze het aan om die impact te vergroten? Hier ontdek je een selectie van winnaars.

20210928 Rising You Benjamin Gérard 007 9327 LR

Rising You helpt nieuwkomers aan werk

Nieuwkomers integreren via sport, opleiding en begeleiding naar werk: dat is de missie van Rising You. De Radicale Vernieuwer uit 2017 werkt daarvoor samen met bedrijven, overheden en burgers.

Meer info
Co-begeleider in de kleuterklas

Konekt: inclusieve versterking in de kleuterklas

Elk jaar volgen zo’n 40 cursisten de opleiding co-begeleider in de kleuterklas. Ze hebben veel talent, en toevallig ook een beperking. Maar wat maakt dat eigenlijk uit?

Meer info
Dorpspunt Beveren credits VRT

Dorpspunten: inclusief en bruisend dorpsleven

Landelijke dorpen nieuw leven inblazen, én mensen met een verstandelijke handicap daarbij betrekken. Dat is de missie van de dorpspunten, een initiatief van De Lovie vzw.

Meer info
De Landgenoten

De Landgenoten: grond voor bio

Grond vrijmaken voor biolandbouw, da's een bezorgdheid die de 1500 coöperanten van De Landgenoten delen. Want we eten tenslotte allemaal elke dag.

Meer info
Stefan Goemaere en Bruno Vermoesen

Papillon Project: circulaire oplossing voor energie-armoede

Papillon Project verhuurt energiezuinige huishoudtoestellen aan mensen die ze niet kunnen kopen. Een rechtvaardige oplossing voor klimaattransitie, en dus terecht Radicale Vernieuwer 2019.

Meer info
Dirk Depover

Collectief Goed: betaalbaar wonen voor iedereen

Als groot gezin met een klein budget vind je moeilijk een kwalitatieve woning. De coöperatie Collectief Goed verwerft, renoveert en verhuurt leegstaande huizen voor die doelgroep. Want goed wonen is een basisrecht.

Meer info