Ga verder naar de inhoud

Rising You helpt nieuwkomers aan werk

Nieuwkomers integreren via sport, opleiding en begeleiding naar werk: dat is de missie van Rising You. De Radicale Vernieuwer uit 2017 werkt daarvoor samen met bedrijven, overheden en burgers.

Bedrijven zoeken gedreven werknemers. Nieuwkomers hebben talent en willen een vaste job. Rising You maakt de link, door nieuwkomers op te leiden tot telecom-technieker, steigerbouwer, monteur van zonnepanelen … en toe te leiden naar werk. Sinds 2017 volgden al 240 nieuwkomers een opleiding bij Rising You. Liefst 95% van hen hebben een job.

Benjamin Gérard, Rising You
Benjamin Gérard, Rising You - Foto: Frank Toussaint

Samenwerken als succesfactor

“Veel bedrijven staan wel open voor nieuwkomers, maar zitten vast in de klassieke opleidings- en selectieprocedures”, vertelt Benjamin Gérard, founder van Rising You. “Ze vragen een cv en organiseren sollicitatiegeprekken. Dat zijn enorme drempels voor kortgeschoolde mensen, en bedrijven zijn zich daar meestal niet bewust van. Wij pakken het anders aan, onder meer via ervaringsleren. Als nieuwkomers op een aangepaste manier kunnen leren en op de werkvloer mogen meedraaien, kunnen ze wel hun talenten tonen.”

De kracht van Rising You ligt erin om de belangen van de nieuwkomers én van de bedrijven te dienen. Benjamin: “De lat voor bedrijven ligt hoog, en die mogen we niet verlagen. We maken een opstapje voor de nieuwkomers om die lat te halen, door hen heel praktisch op te leiden. Met onze aangepaste methodieken hielpen we onze cursisten al aan werk bij Engie, Ericsson, Jacops, Denys, Mourik, Energy Vision, Altrad en vele andere bedrijven. Tegelijk veranderen we de ideeën van die bedrijven over aanwervingsprocedures, en hoe zij naar nieuwkomers kijken. Samenwerken is een cruciale hefboom om de drempels zelf aan te pakken, en verandering te creëren.”

Ook bij de overheid heeft Rising You heel wat partners. Zo werken ze voor de opleidingen structureel samen met de VDAB en Actiris.

Benjamin Gérard
Klassieke selectieprocedures, met een cv en een sollicitatiegesprek, zijn enorme drempels voor kortgeschoolde mensen. Bedrijven zijn zich daar meestal niet bewust van.
Benjamin Gérard, Rising You

Impact schalen door methodiek te verspreiden

Ondertussen bestaat Rising You ook in Amsterdam, Den Haag en Marseille. Het gaat om een licentiemodel, waarbij buitenlandse organisaties de filosofie, de kennis, de methodieken, de apps, de opleidingsmaterialen enzovoort mogen gebruiken. Zo ontstaat er ook een internationaal lerend netwerk voor blijvende inspiratie en uitwisseling.

Zelf focust Benjamin het liefst op het uitbouwen van een exemplarische praktijk in Antwerpen. “Vroeger dacht ik dat schalen gelijk stond met groeien. Maar nu weet ik dat het anders kan. Hier in Antwerpen hebben we ons eigen opleidingscentrum gebouwd. Iedereen kan hier komen kijken hoe wij werken. Ik wil kleine zaadjes planten en op die manier verandering creëren. De rol van innovator ligt me veel meer dan die van manager. En vergis je niet, ondertussen hebben we met Rising You toch ook al 12 mensen in dienst.”

20210928 Rising You Benjamin Gérard 007 9327 LR
Foto: Frank Toussaint
Benjamin Gérard
Vroeger dacht ik dat schalen gelijk stond met groeien. Maar nu weet ik dat het anders kan. Hier in Antwerpen kan iedereen komen kijken hoe wij werken. Ik wil kleine zaadjes planten en op die manier verandering creëren.
Benjamin Gérard, Rising You

Vrijwilligers geven rijles

Nieuwkomers integreren, dat doet Rising You vandaag ook op andere manieren. In 2021 lanceerden ze hun mobiele technische school, waarmee ze nieuwkomers helpen om hun talenten te ontdekken en hen naar de juiste opleidingen oriënteren. Dat doen ze samen met lokale overheden. Er liepen al twee trajecten in Antwerpen en een in Leuven.

In Antwerpen zelf wil Rising You veel meer vrijwilligers betrekken in hun missie, om bijvoorbeeld naschoolse bijlessen te geven aan kinderen. Of om rijles te geven aan nieuwkomers, die eerst de theorielessen volgden bij het Centrum voor Basiseducatie. Benjamin: “Zo bouwen we banden tussen witte Vlamingen uit de middenklasse en nieuwkomers, die elkaar anders niet zouden vinden.”

Inclusief opleiden

Wat heeft het opgeleverd om Radicale Vernieuwer te worden in 2017? “Dat heeft geholpen om bekender te worden. In datzelfde jaar wonnen we ook de Sustainable Partnership Award van The Shift en de Vlaamse Prijs voor Sportverdienste. Zo bouw je naamsbekendheid op, en leg je een belangrijke basis.”

20210928 Rising You Benjamin Gérard 009 9506 LR
Foto: Frank Toussaint

Benjamin droomt ervan om met bedrijvenkoepels samen te werken zoals VBO of Voka. “Er is vandaag veel te doen rond inclusief aanwerven, helemaal terecht overigens. Maar er is ook nood aan een mindshift rond inclusief opleiden. Hoe leiden we mensen op op de werkvloer? We denken aan klaslokalen, waar iemand vooraan les geeft. Maar dat werkt niet voor iedereen. Sommige bedrijven zijn verwonderd dat onze mensen slagen voor bepaalde tests. Bedrijven lopen heel wat talent mis door hun klassieke visie op opleiden. En daar maakt onze innovatieve aanpak het verschil. Weet je, ik kan bedrijven niet veranderen. Ik kan ze wel helpen om te veranderen als ze dat willen.”

Rising Youicon

Rising You

opgericht door Benjamin Gérard